Familie opstelling Zutphen

Familieopstelling Zutphen

Een familieopstelling in Zutphen helpt je als je vast in je hoofd zit en merkt dat je steeds weer tegen dezelfde patronen aanloopt. Het kan onmogelijk voelen om deze op eigen kracht te doorbreken. Twijfel dan ook niet om hulp in te schakelen. Het kan zijn dat er een blokkade zit en dat iets je belemmerd wat tot op heden onzichtbaar is.

Een familieopstelling volgen in Zutphen kan je helpen om de belemmeringen aan het licht te brengen. Lees verder om te ontdekken wat een familieopstelling inhoudt en voor welke vraagstellingen een opstelling interessant is.

Wat is een familie opstelling?

Kort gezegd wordt het onzichtbare zichtbaar gemaakt tijdens een familieopstelling. Je krijgt inzicht in belemmeringen, overtuigingen en patronen. Door het systeem opnieuw te ordenen neemt iedereen in de familie energetisch weer de juiste plek in. Dit brengt het systeem in balans en zorgt ervoor dat de levensenergie weer gaat stromen. Na een opstelling komt er een proces op gang, waardoor het kan zijn dat je oude overtuigingen en patronen die je niet meer helpen los kunt laten.

Voor welke vraagstukken zijn familie opstellingen interessant

Familieopstellingen worden gebruikt in allerlei situaties. Het thema van de opstelling is altijd afhankelijk van jouw persoonlijke vraagstelling op dat moment en de dingen waar je tegen aanloopt in jouw leven. Vaak heb je aangeleerd om vanuit je ratio te handelen, waardoor je het contact met jezelf een beetje bent kwijtgeraakt.

Heb jij bijvoorbeeld moeite om je plek in het leven te vinden? Heeft er een gebeurtenis in de familie plaatsgevonden die je door voelt werken in jezelf? Of ervaar je dat je steeds tegen dezelfde patronen, thema’s en valkuilen aanloopt in je leven? Met een familieopstelling kan je deze patronen doorbreken.

Opstelling met representanten: wat is het?

Een opstelling kan worden gedaan met andere personen, representanten genaamd. Jouw hulpvraag wordt duidelijk in kaart gebracht en vervolgens vraagt de begeleider je om iemand van de aanwezigen tijdens de opstelling te vragen als representant.

Deze persoon representeert een familielid, woord of verlangen. Met deze representanten maak je een zogenaamde ruimtelijke opstelling. Jij zet de representant neer op een plek waar je vervolgens van een afstand naar kunt kijken. Representanten verwoorden wat zij op die plek ervaren. Je kunt zelf binnen of buiten de opstelling staan.

Tafelopstelling met poppetjes

Ook zonder levende representanten kun je een familieopstelling doen. Met behulp van houten poppetjes doe je een tafelopstelling. Hierdoor maak je jouw familiesysteem overzichtelijk en leg je het letterlijk op tafel.

Werkwijze familieopstelling

We maken altijd eerst een genogram. Jij geeft informatie over jouw familie en deze informatie zetten we vervolgens in een soort stamboom. Dit creëert overzicht. Deel bijvoorbeeld informatie over de persoonlijkheid van je familieleden, eventuele familiegeheimen, doodgeboren kinderen en traumatische of vormende ervaringen.

Het is fijn als je veel informatie kunt geven, maar dit is niet noodzakelijk voor een succesvolle opstelling. Zodra het genogram duidelijk is gaan we aan de slag met de tafelopstelling of familieopstelling met representanten.

Over Diana

Diana (1984) merkte zelf na twee scheidingen en een burn-out dat ze niet bij de verbinding tussen haar hoofd en haar hart kon komen. Ze ontwikkelde haar eigen methodiek en volgde de opleidingen familieopstellingen, geweldloos communiceren en acceptance and commitment therapy om meer theoretische basis toe te kunnen voegen aan haar eigen methodiek. Op evenwichtige, zorgzame en rustige wijze legt Diana snel de vinger op de zere plek. Het leven is goed wanneer je jezelf kunt zijn en dit wenst ze dan ook iedereen toe.

Zit jij vast in je hoofd en wil jij de weg naar je gevoel weer terugvinden? Neem contact op om een afspraak te maken of je vragen te stellen.

Direct contact

Reactie plaatsen