Familieopstelling in Overijssel

Een familieopstelling is een alternatieve vorm van psychotherapie en laat zien welke plaats je inneemt in het huidige gezin of het gezin van herkomst. Ieder individu in het familiesysteem moet op de juiste plek staan. Is dit niet het geval, dan kan dit mogelijk leiden tot bepaalde problemen. Een familieopstelling helpt je om zonder oordeel te kijken naar waar jouw vraagstuk over een bepaalde worsteling vandaan komt.

Voor welke vraagstukken zijn familieopstellingen interessant?

Familieopstellingen zijn voor meerdere vraagstukken de moeite waard. Het is bijvoorbeeld interessant voor herhalende patronen in de verschillende generaties. Dit zijn niet alleen verslavingen, maar dit kunnen ook trauma’s zijn of het feit dat je iedere keer vastloopt in jouw werk. Een familieopstelling kan mogelijk ook helpen bij een diep onverklaarbaar verdriet of moeizame relaties met familie- of gezinsleden.

Tafelopstelling met poppetjes

Een tafelopstelling met figuren is waardevol in jouw zoektocht naar een individuele familieopstelling. Er wordt een stamboom gemaakt van je familie om inzicht te krijgen in mogelijke trauma’s en bijzonderheden. Dit geeft vaak inzicht in jouw specifieke situatie en mogelijk ook een (gedeeltelijk) antwoord op jouw hulpvraag.

Werkwijze

Bij familieopstellingen wordt er altijd gewerkt via 2 stappen:

  • Genogram: er wordt een stamboom van jouw familie gemaakt om overzicht te creëren.
  • De opstelling: zodra het genogram helder is, gaat Diana aan de slag met de definitieve opstelling. Het thema is afhankelijk van jouw persoonlijke vraagstelling.

Over Diana Arkeveld

Diana Arkeveld is een vrolijke en positieve vrouw en van oorsprong hbo-verpleegkundige. Ze coacht al meer dan 10 jaar mensen en is sinds 2019 ook werkzaam als geaardheidscoach voor ‘Vrouw uit de kast’. Naast het volgen van een opleiding familieopstellingen, put ze ook kracht en inspiratie uit haar persoonlijke ervaringen. Haar diepste wens is dat mensen gelukkig worden met zichzelf om dit vervolgens weer uit te delen aan derden.

Familieopstellingen in Overijssel

Ik verzorg familieopstellingen in heel Overijssel. 

Maak nu een afspraak

Spreekt een familieopstelling in Overijssel je aan en wil je meer inzicht krijgen in bepaalde gedragingen of gewoontes? Neem contact op met Diana Arkeveld en maak een afspraak voor een individueel consult familieopstelling in Overijssel of ga voor een familieopstelling met representanten.

Direct contact