Diana Arkeveld

Expert in het doorbreken van patronen.

null

Hey! Mijn naam is Diana Arkeveld (1984) en sinds 2009 ben ik ondernemer. Als persoonlijk mentor coach ik ondernemers en ambiteuze vrouwen in het doorbreken van hun patronen. 

En natuurlijk wil je meer over mij weten, komt ie (en ga er maar even voor zitten):

Ik onderneem dus sinds 2009. Ik starte een business in speurhonden samen met mijn toenmalige man, beide naast onze baan. Toen ons huwelijk verbroken werd kwam ik voor de keuze te staan: blijf ik in het ziekenhuis als praktijkopleider werken of ga ik op mijn 26e de stap maken naar het zelfstandigondernemerschap. 

Ik koos voor het laatste: terug naar het ziekenhuis kon ik altijd met mijn hbo-v diploma. Ik was als de dood dat ik op mijn 85e spijt zou krijgen als ik nu niet voor het ondernemerschap zou gaan.
null

Binnen een paar maanden zat ik op 10k...

Ik weet niet hoe ik het deed, maar binnen een paar maanden ging ik van alleen speurlessen geven, naar een eigen locatie waar ik in de overige tijd groeplessen gedrag en opvoeding gaf, en opende ik mijn eigen "winkel" aan huis met diepvriesvoer voor honden. In 2010 was dat totaal nieuw en afwijkend. 

Ik hoefde geen reclame te maken, de lessen zaten al ver vooruit vol. Totdat ik een nieuwe partner tegen kwam. Mijn hang naar huisje-boompje-beestje werd groot. Ik begon mijzelf onbewust te saboteren. Kreeg gedoe op de locatie voor mijn speurlessen en zag het allemaal niet meer zitten. Ik verkocht mijn hondenschool, met locatie, klanten en alles wat je kunt bedenken en ik vertrok naar de andere kant van het land. 

Daar werd ik al snel moeder. (2013). En even snel kwam ik erachter dat thuis zitten niets voor mij is. Ik besloot weer op kleinere schaal les te gaan geven. Wat al snel volledig uit de hand liep. 

Ik had tijdens mijn zwangerschap "nog even" een eigen methodiek ontwikkeld voor huishonden eigenaren om leuk bezig te zijn met de neus van hun hond (Neusspel), en ik ging vervolgens hierin instructeursopleidingen geven. Die uiteraard binnen no-time vol zaten. Ook begon ik weer met lesgeven, vond weer een eigen locatie, had 2 instructeurs en een stagiaire in dienst  en kreeg kind nummer 2. Alles leek pico-bello voor elkaar.


null

En weer kwam die zelfsabotage....

Een paar maanden na mijn zwangerschapverlof van kind nummer 2 (begin 2015) stopt ik weer rigoureus. Diep van binnen vond ik dat ik het moederschap zo niet kon combineren, ik moest voor mijn gezin kiezen.

Ik hield alleen mijn speurlessen en Neusspel (instructeursopleiding) aan. Maar zoals je misschien al voelt aankomen bleef het hier niet bij.

In oktober 2015 startte ik met mijn webshop speurlijn.nl. Een webshop speciaal voor materiaal voor praktijkspeuren/mantrailing (voor speurwerk met honden). De eerste webshop hierin, een uniek concept, dat nog niet bestond en uiteraard weer liep als een malle.

In 2 jaar tijd hebben we meer dan 1200 orders verwerkt en het werd een begrip in hondenland. 

Ondertussen zaten de instructeurscursussen Neusspel ook bomvol en steeg mijn omzet gestaag. null

Haar vaak kan een mens zichzelf saboteren?

Heel vaak! Want begin 2017 kwam ik er achter dat ik op vrouwen val. Eind 2017 werd de scheiding uitgesproken en de paniek sloeg toe. Hoe ging ik dit allemaal doen: alleen met twee kleine kinderen van 4 en 3 jaar oud?!


Ik verkocht speurlijn.nl en zocht een baan in loondienst (lang leven mijn hbo-v diploma). Ik bleef ondertussen speurlessen geven en de opleiding voor Neusspel verzorgen. En toen kwam in de zomer van 2018 de man met de hamer. Die hard, heel hard toesloeg en ik in een burn-out terecht kwam.


In 2009 koos ik volop met mijn hart voor het ondernemerschap, maar mijn onbewuste overtuigingen zorgden ervoor dat ik steeds weer opnieuw in patronen terecht kwam. Steeds weer als iets goed begon te lopen, saboteerde ik mijzelf. Kon ik niet omgaan met het succes en vond ik wel weer een of andere legitieme reden om te stoppen met wat ik deed. Op deze manier hoefde ik het echte succes niet te ervaren en bleef ik trouw aan mijn eigen diepste overtuiging: ik ben een b-merk. Ik kan het niet alleen. 

null

Ik doorbrak mijn patronen..

Tijdens mijn burn-out vond ik nergens een oplossing voor mijn probleem. Dus besloot ik verschillende opleidingen te gaan doen om zelf aan kennis te komen. Nou dat lukte! Ik combineerde alle kennis die ik leerde waardoor ik weer begon te voelen. Stapje voor stapje kwam ik steeds dichter bij wie ik werkelijk ben. Ik verkocht Neusspel en stopte met alles in de hondenwereld.

In september 2019 starte ik met Vrouw uit de Kast. Eerste om weer te re├»ntegreren, later fulltime. Met Vrouw uit de Kast hielp ik vrouwen die er op latere leeftijd achter komen dat ze op vrouwen vallen. Ik leerde ze hoe ze hier mee om gingen, hoe ze weer konden voelen en hoe ze ervoor zorgden dat ze niet weer in die oude patronen stapten. Ik ontwikkelde mijn eigen methodiek (uiteraard ;-) ) om deze vrouwen te helpen en bedacht een naam voor dit werk. Want dit bestond immers niet: geaardheidscoach. 

Ik zorgde er begin 2021 voor dat mijn werk erkend werd en dat mijn consulten vergoed werden door de zorgverzekeraar. Wat een mijlpaal: een niet bestaand beroep vergoed krijgen door de zorgverzekeraar. Vrouw uit de Kast groeide snel. Zo snel dat ik in 2022 steeds meer vragen kreeg van vrouwen die door mij geholpen wilde worden maar helemaal geen geaardheidsvragen hadden. 

Zij hadden bij anderen gezien wat ik deed in het doorbreken van patronen, het weer leren voelen en keuzes leren maken met je gevoel, dat wilden zij ook. 

Ik ontwikkelde een methode zodat elke vrouw haar patronen kan leren inzien, herkennen en kan veranderen. En zo werd de Authentieke Vrouw geboren.

Inmiddels is het bijna 2024 en heb ik mijn onbewuste overtuigingen boven water gekregen en geshift. Ik ben een A-merk, weggelegd voor het succes en ik ben in mijn succes niet afhankelijk van anderen. 

Dagelijks help ik ondernemers en ambitieuze vrouwen met het doorbreken van hun patronen. Leid ik 3 keer per jaar mijn succesvolle online groepsprogramma, geniet ik van het delen van mijn kennis en doorbrak ik dit jaar in oktober al mijn omzetdoel van het hele jaar.

Succesvol zijn is voor mij weggelegd. En dit kon ik pas zien, voelen en geloven toen ik mijn onbewuste overtuigingen kon aankijken, herkennen en blijvend kon veranderen. Met alle liefde leer ik het jou!
null