Over Diana

Het mooiste wat je kunt worden ben jezelf!

null

Diana (1984) is een vrolijke, positieve vrouw met een sterk analytisch vermogen in combinatie met een goede dosis humor. Ze zal snel de vinger op de zere plek leggen en is doortastend in haar vraagstellingen. Dit alles op een evenwichtige, rustige en zorgzame wijze.

Diana is van oorsprong hbo-verpleegkundige. Ze heeft tien jaar lang mensen gecoacht en opgeleid in een ander vakgebied. Sinds 2019 werkt zij als geaardheidscoach voor o.a. Vrouw uit de kast. 

Haar persoonlijke levensgeschiedenis is een tikkeltje turbulent te noemen. Diana was een voorbeeldig kind, het braafste meisje van de klas en paste zich gemakkelijk aan de norm aan.

Ze trouwde al jong met haar haar eerste man. Kwam in het christelijke leven terecht en toen haar eerste huwelijk verbroken werd, trouwde ze vrij snel opnieuw met haar tweede man. Uit dit huwelijk kwamen twee kinderen. 

Opstellingen Overijssel

null

Een leven wat niet paste ...

Diana voelde zich steeds somberder en meer verwijderd van haar gevoel worden. Totdat zij er achter kwam dat ze helemaal niet het leven leidde wat echt bij haar paste, maar dat zij zich elke keer had aangepast aan hetgeen zij dacht dat zij moest voldoen. Diep van binnen is zijn een lesbische vrouw wat nooit zou passen in een hetero relatie. 

Diana ging voor de tweede keer scheiden, kwam in een burn-out en ging op zoek naar een manier om weer terug te komen bij haar gevoel. Het gevoel dat al vanaf haar kindertijd in de koelkast stond. 

Ze probeerde verschillende methoden, bezocht psychologen en  therapeuten maar ze  bleef vooral vast zitten in haar hoofd. Wat ze nodig had was een verbinding tussen haar hoofd en haar hart. Deze verbinding vond ze niet dus ontwikkelde zij deze zelf. Ze ging zelf aan de slag met de reden waarom zij zo graag aan het normaalbeeld wilde voldoen. Ze kwam er achter dat ze veel in oordeel leefde (zowel naar zichzelf als anderen) en kwam er achter in welke patronen ze nu precies vast zat. Ze begon te werken met affirmatieborden waardoor haar nieuwe inzichten vanuit haar hoofd naar haar hart kon zakken. 

null

Familiesystemen

Diana keek naar haar eigen proces, analyseerde wat haar hielp om uiteindelijk haar hart te volgen en ontwikkelde praktische handvatten om echt verbinding te kunnen maken tussen je hoofd en je hart. Daarnaast volgde ze diverse opleidingen om meer theoretische basis toe te kunnen voegen aan haar methodiek.

De opleiding acceptance and commitment therapy leerde haar beter om kon gaan met haar gedachten. De opleiding geweldloos communiceren gaf haar meer handvatten om woorden te geven aan hoe zij communiceerde zowel naar zichzelf als naar anderen. De opleiding familieopstellingen gaf inzichten en duidelijkheid over haar familiesystemen, verstrikkingen en verstoringen waardoor het haar niet lukte om voluit te leven. 

Vooral vrouwen en mannen die vast zitten in hun hoofd vinden baat bij de methodiek van Diana. Ze heeft inmiddels honderden mensen geholpen bij het maken van keuzes in hun leven en het weer terug vinden van hun gevoel.


Familieopstelling

null

Haar leven nu

Inmiddels is Diana al weer jaren intens gelukkig met haar (lesbische)leven en kan zij het iedereen aanraden om haar hart te volgen.

Diana woont in het kleine dorp Hengevelde in Overijssel en heeft haar praktijk in Haaksbergen. Op de praktijk kom je haar vrolijke hond Dex tegen waarmee Diana elke dag in het bos te vinden is.

Ze is dan ook gek op het buitenleven, vogels spotten, de bossen in en eigenlijk alles met de natuur te maken heeft. Ze heeft twee kinderen (2013 & 2014) en naast Dex nog een lieve poes: Lilly.

Diana weet als geen ander hoe zwaar de weg soms kan zijn. Door alles wat zij heeft meegemaakt weet zij hoe belangrijk het is om te kiezen voor een leven dat echt bij je past. Dat alleen dit de weg is naar echt geluk.

Diana zegt vaak: Alleen wanneer je zelf gelukkig bent kun je dit geluk delen en meegeven aan jouw omgeving en aan je kinderen. Ga hier voor!