Over Diana Arkeveld

 

 

 

Diana (1984) is een vrolijke, positieve vrouw met een sterk analytisch vermogen in combinatie met een goede dosis humor. Ze zal snel de vinger op de zere plek leggen en is doortastend in haar  vraagstellingen. Dit alles op een evenwichtige, rustige en zorgzame wijze.

Diana is van oorsprong hbo-verpleegkundige. Ze heeft tien jaar lang mensen gecoacht en opgeleid in een ander vakgebied. Sinds 2019 werkt zij als geaardheidscoach voor o.a. Vrouw uit de kast. 

Haar persoonlijke levensgeschiedenis is een tikkeltje turbulent te noemen. Diana was een voorbeeldig kind, het braafste meisje van de klas en paste zich gemakkelijk aan de norm aan. Ze trouwde al jong met haar haar eerste man. Kwam in het christelijke leven terecht en toen haar eerste huwelijk verbroken werd trouwde ze vrij snel opnieuw met haar tweede man. Uit dit huwelijk kwamen twee kinderen. 

Diana voelde zich steeds somberder en meer verwijderd van haar gevoel worden. Totdat zij er achter kwam dat ze helemaal niet het leven leidde wat echt bij haar paste, maar dat zij zich elke keer had aangepast aan hetgeen zij dacht dat zij moest voldoen. Diep van binnen is zijn een lesbische vrouw wat nooit zou passen in een hetero relatie. 

Haar methodiek

Diana ging voor de tweede keer scheiden, kwam in een burn-out en ging op zoek naar een manier om weer terug te komen bij haar gevoel. Het gevoel dat al vanaf haar kindertijd in de koelkast stond. 

Ze probeerde verschillende methoden, bezocht psychologen en  therapeuten maar ze  bleef vooral vast zitten in haar hoofd. Wat ze nodig had was een verbinding tussen haar hoofd en haar hart. Deze verbinding vond ze niet dus ontwikkelde zij deze zelf. Ze ging zelf aan de slag met de reden waarom zij zo graag aan het normaalbeeld wilde voldoen. Ze kwam er achter dat ze veel in oordeel leefde (zowel naar zichzelf als anderen) en kwam er achter in welke patronen ze nu precies vast zat. Ze begon te werken met affirmatieborden waardoor haar nieuwe inzichten vanuit haar hoofd naar haar hart kon zakken. 

Diana keek naar haar eigen proces, analyseerde wat haar hielp om uiteindelijk haar hart te volgen en ontwikkelde praktische handvatten om echt verbinding te kunnen maken tussen je hoofd en je hart. Daarnaast volgde ze diverse opleidingen om meer theoretische basis toe te kunnen voegen aan haar methodiek. De opleiding acceptance and commitment therapy leerde haar beter om kon gaan met haar gedachten. De opleiding geweldloos communiceren gaf haar meer handvatten om woorden te geven aan hoe zij communiceerde zowel naar zichzelf als naar anderen. De opleiding familieopstellingen gaf inzichten en duidelijkheid over haat familiesystemen, verstrikkingen en verstoringen waardoor het haar niet lukte om voluit te leven. 

Vooral vrouwen en mannen die vast zitten in hun hoofd vinden baat bij de methodiek van Diana. Ze heeft inmiddels honderden mensen geholpen bij het maken van keuzes in hun leven en het weer terug vinden van hun gevoel.

Haar leven nu. 

Nadat Diana weer bij haar gevoel kon komen vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ze is nu helemaal zichzelf en gelukkig met haar leven. Samen met haar grote liefde Suus en haar twee kinderen (2013 & 2014) wonen ze op hun droomplek op het Twentse platteland. 

Het huis, de praktijk en de omgeving is een oase van rust. De praktijk kijkt uit op een prachtige natuurgebied en in haar vrije tijd vind je haar vaak klussend in de grote tuin of gewoon op een stoel luisterend naar de stilte en kijkend naar de prachtige natuur en vogels om haar heen.

Het leven is goed wanneer je jezelf kunt zijn!