Familieopstelling Oldenzaal

Familieopstelling Oldenzaal

Loop je in je leven af en toe tegen bepaalde belemmeringen aan en vraag je je wel eens af hoe dit komt? Om te ontdekken waar je problemen vandaan komen, is het nodig om in je verleden te duiken en ook je familiegeschiedenis nader te bekijken. Veel gebeurtenissen binnen een familie hebben namelijk gevolgen voor de leden binnen deze familie en als je bepaalde emoties niet verwerkt, kunnen opgekropte gevoelens je alledaagse leven beïnvloeden.

Een familieopstelling is dan ook heel effectief om uit te zoeken hoe je patronen die niet werken, doorbreekt. Je ontdekt dan wat jouw rol binnen je familie is en welke patronen je tegenhouden in je ontwikkeling. Vraag je je af wat een familieopstelling voor jou kan betekenen? Diana Arkeveld biedt deze opstellingen aan in haar praktijk in Oldenzaal en laat je met plezier zien hoe dit jou verder kan helpen!

Voor welke vraagstukken zijn familieopstellingen interessant?

Een familieopstelling kun je inzetten voor diverse levensvragen. Zo ontmoet Diana regelmatig mensen die het lastig vinden om uit te komen voor hun seksuele geaardheid. Maar ook als je een te groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt of worstelt met gevoelens van boosheid of verdriet biedt een familieopstelling uitkomst.

Wil je achterhalen wat je valkuilen zijn? Diana kan je hier zeker in ondersteunen. Hierdoor kun je lastige kwesties beter loslaten en komt er ruimte in je leven om te groeien.

Opstellingen met representanten: wat is het?

Als je samen met Diana je familiegeschiedenis onder de loep hebt genomen, kun je een opstelling met representanten gaan doen. Representanten zijn personen die voor de mensen in jouw familie staan. Aan jou de taak om deze representanten een bepaalde plaats in de ruimte te geven om zo een compleet beeld te krijgen van hoe je familie functioneert.

Nu wordt ook duidelijk welke verhoudingen verstoord zijn. De familieopstelling kun je ook doen met een tafelopstelling met poppetjes of figuurtjes. De poppetjes of figuurtjes fungeren dan als je familieleden en geven inzicht in de onderlinge relaties.

Werkwijze

Wat is het plan als je met Diana aan de slag gaat? Allereerst ga je van start met het genogram. Dit is een stamboom waarin je alle moeilijke ervaringen een plek geeft die van invloed zijn geweest voor iedereen binnen je familie. Vervolgens geef je de representanten allemaal een eigen plaats in de ruimte tijdens de familieopstelling. Hierdoor ontstaat er meer inzicht in relaties en problemen en hoe deze doorwerken op je dagelijkse functioneren.

Diana kan hier en daar representanten verschuiven om te bekijken hoe je verstoorde relaties kunt verbeteren. Je kunt je leven op deze manier positief veranderen, zodat je meer ademruimte krijgt en gelukkiger wordt.


Wie is Diana?

Diana staat bekend om haar positieve instelling en haar oplossingsgerichte aanpak. Met haar ruime ervaring heeft ze elk vraagstuk al eens ontrafelt en reikt ze je de tools aan om je weer in contact te brengen met je gevoel, zodat je kunt kiezen voor het leven dat echt bij je past. Ben je benieuwd hoe ze jou hierbij kan helpen? Neem dan zeker even contact op voor een kennismaking in Oldenzaal.

Direct contact

Reactie plaatsen