familieopstelling goor

Familieopstelling Goor

Merk jij dat je iedere keer weer tegen dezelfde patronen aanloopt, dat je vastzit in je hoofd of dat je jouw eigen plek niet in durft of kunt nemen? Het kan voelen alsof het onmogelijk is om hier op eigen kracht uit los te komen. Een familieopstelling volgen in Goor kan je verder helpen.

Tijdens een opstelling krijg je inzicht in jouw familiesysteem en eventuele blokkades. Hierdoor worden belemmeringen aan het licht gebracht en kan je stappen ondernemen om deze op te lossen. Ontdek meer over familieopstellingen in Goor en wat dit voor jou kan betekenen.

Wat is een familie opstelling?

In een systeem heeft iedereen een eigen plek en in jullie familiesysteem moet iedereen op de juiste plaats staan om optimaal te functioneren. Wanneer je niet op jouw juiste plek staat, kan dit problemen veroorzaken in je leven. Zo kun je je bijvoorbeeld verantwoordelijk voelen voor anderen in jouw leven, lopen je relaties niet lekker of voel je je snel schuldig.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand niet op haar plek staat. Tijdens een familieopstelling wordt dit onzichtbare zichtbaar gemaakt. Patronen, overtuigingen en belemmeringen worden inzichtelijk en door het systeem opnieuw te ordenen neemt iedereen in jouw familiesysteem energetisch weer de juiste plek in.

Voor welke vraagstukken zijn familie opstellingen interessant

Familieopstellingen in Goor worden gebruikt in tal van situaties. Het thema hangt af van jouw vraagstelling en de zaken waar jij tegenaan loopt. Voel je bijvoorbeeld een gebeurtenis die heeft plaatsgevonden in de familie doorwerken in jezelf? Of heb je moeite om je plek in het leven te vinden? Loop jij steeds weer in dezelfde valkuilen of zijn er terugkerende thema’s in je leven?

Door een familieopstelling te doen in Goor kan je deze patronen doorbreken.

Opstelling met representanten: wat is het?

Representanten zijn personen waarmee je de familieopstelling doet. Dit zijn geen familieleden van jou. Je start met het in kaart brengen van je hulpvraag en vervolgens vraagt Diana je om één van de aanwezigen te vragen als representant. De persoon kan een familielid representeren, maar ook een verlangen of woord.

Jij zet de representant(en) neer in de ruimte voor een zogeheten ruimtelijke opstelling. Representanten verwoorden wat ze voelen op die plek. Zelf kun je zowel binnen als buiten de opstelling staan.

Tafelopstelling met poppetjes

Bij een tafelopstelling heb je geen levende representanten nodig om een familieopstelling te doen. Je doet de opstelling met behulp van houten poppetjes en krijgt zo een goed inzicht in jouw familiesysteem.

Werkwijze familieopstelling

De familieopstelling begint bij het maken van een genogram. Jij verschaft persoonlijke informatie over jouw familie, over bijvoorbeeld familiegeheimen en persoonlijkheden, eventuele traumatische ervaringen en miskramen of doodgeboren kinderen. Heb jij deze informatie niet? Ook dan is het mogelijk om een succesvolle opstelling te doen.

Nadat het genogram duidelijk is gaan we aan de slag met de gekozen opstelling.


Over Diana

Diana combineert als coach haar analytische vermogen met een flinke portie humor. Op een rustige en evenwichtige wijze zorgt ze er met haar doortastende vraagstellingen voor dat snel de vinger op de zere plek gelegd wordt. De opleiding familieopstellingen maakte het voor haar weer mogelijk om echt voluit te leven vanuit haar hart.

Neem contact op om ook jouw weg naar je gevoel weer terug te vinden.

Direct contact

Reactie plaatsen