Familieopstelling Enschede

Familieopstelling Enschede

Iedereen heeft bepaalde patronen en overtuigingen. Ook kun je op een zeker moment in je leven tegen belemmeringen aanlopen. Sommige van deze problemen zijn te herleiden naar je basis, oftewel je familie. Wil je over een drempel heen of patronen waar je last van hebt, doorbreken, dan zul je zeker baat hebben bij het doen van een familieopstelling bij Diana Arkeveld.

Diana kijkt tijdens een familieopstelling of iedereen op de juiste plaats staat in de familie en welke herhalende thema’s er in je familiesysteem zitten. Je begrijpt beter waar je problemen vandaan komen en je creëert ruimte om nieuwe stappen te zetten in je leven. Waar kun je dit doen? Gewoon, hier in Enschede.

Voor welke vraagstukken familieopstellingen inzetten?

Bij het inzetten van een familieopstelling staat jouw vraag centraal. Het geeft je meer inzicht in je overlevingsmechanismen en het helpt je om spanningen te verminderen en conflicten op te lossen. Kun je je plek in het leven niet vinden of zit je vast in je hoofd en wil je meer in contact komen met je gevoel?

Dan is een familieopstelling een eyeopener om te ontdekken waar je belemmeringen vandaan komen en hoe je je valkuilen doorbreekt. Ook het uitkomen voor je seksuele geaardheid is een kwestie waar veel mensen tegenaan lopen en waar Diana je zeker verder mee kan helpen.

Opstellingen met representanten: wat is dit?

Als duidelijk is wie je familie is, ga je samen van start met een familieopstelling. Hierbij kun je onder meer kiezen voor een opstelling met representanten, oftewel echte mensen. Je kiest uit een groep mensen een of meerdere personen die symbool staan voor een familielid, verlangen of zelfs een woord. Vervolgens plaats je deze persoon op een plek in de ruimte.

Hierdoor krijg je een duidelijker beeld hoe bepaalde situaties of kwesties invloed hebben op je leven. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een tafelopstelling met poppetjes. De echte personen worden dan vervangen door figuren die familieleden of verlangens uitbeelden.

Werkwijze

Wat kun je verwachten? De eerste stap is het opzetten van een genogram. Dit houdt in dat je samen met Diana alle relevante informatie over je familie verzamelt en in een stamboom bij elkaar zet. Hierbij kun je denken aan wat voor soort mensen je ouders zijn en hoe hun ervaringen in het verleden hen hebben gevormd. Maar ook familiegeheimen geven waardevolle informatie.

Na het opstellen van het genogram ga je met Diana aan de slag met de familieopstelling en breng je in beeld waar bepaalde familieleden nu staan en op welke plek ze moeten komen om jou te bevrijden van eventuele lasten en je beter te laten functioneren.


Over Diana

Diana heeft haar eigen levensgeschiedenis, ervaring en haar opleiding ingezet om iedereen verder te helpen die tegen bepaalde blokkades aanloopt in zijn leven. Zij weet als geen ander hoe belangrijk het is om je hart te volgen.

Zit jij vast en kun je wel wat hulp gebruiken? Diana reikt je graag de hand, zodat je niet alleen meer rust in je leven krijgt, maar er ook bewegingsvrijheid ontstaat om te groeien en keuzes te maken waar je echt gelukkig van wordt.

Direct contact

Reactie plaatsen